Wilgotne, czekoladowo-orzechowe muffiny z kawałkami orzeszków. W przeciwieństwie do popularnych batonów nie za słodkie, tylko z lekką nutą karmelu i solonych orzeszków.
- 1 3/4 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 2 łyżki kakao
- 1/2 szklanki cukru
SKŁADNIKI MOKRE:
- 1 szklanka mleka
- 1/3 szklanki oleju
- 1 jajko
DODATKOWO:
- Składniki mokre wymieszać w jednym naczyniu, składniki suche wymieszać w drugim naczyniu, karmel z orzeszkami w trzecim.
- Składniki suche połączyć z mokrymi, szybko wymieszać - niezbyt dokładnie.
- Masę nakładać do papilotek (mniej więcej do 1/2 wysokości) na to nałożyć po łyżce masy karmelowej i przykryć pozostałą masą.
- Piec w 180`C do "suchego patyczka" około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz