sobota, 4 kwietnia 2015

Ciasteczka migdałowe z pistoletu

Błyskawiczne migdałowe ciasteczka z maszynki. Ciastka są pyszne, kruchutkie i zadowolą każde podniebienie. 
SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 250 g  masła 
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 1 szklanka migdałów

WYKONANIE:
  1. Migdały - zmielić. 
  2. Cukier utrzeć z masłem i jajami, dodać sól i mąkę, utrzeć na gładką masę. 
  3. Masę włożyć do szprycy i wybrać szablon. Pistoletem strzelać ciastka na suchą, zimną blachę. 
  4. Piec ok. pół godziny  w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz