Przesmaczne ciasto nakrapiane czekoladą. 
Niezwykle łatwe w przygotowaniu, szybkie, a co najważniejsze bardzo smaczne.
SKŁADNIKI:
Biszkopt (upiec 2 sztuki):
- 4 jajka
 - 3/4 szklanki cukru
 - 3/4 szklanki mąki
 - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
 - czekolada deserowa (gorzka)
 
Masa
- 250 gram masła
 - 200 gram serka waniliowego
 - 4 łyżki cukru pudru
 - czekolada do polania ciasta
 
WYKONANIE:
- Biszkopt. Ubijamy pianę z białek, stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekoladę i ponownie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę (24x28) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20-30 minut w 170`C.
 - Masa. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce serka homogenizowanego i ucierać.
 - Na pierwszy biszkopt wyłożyć 3/4 masy, przykryć drugim biszkoptem i posmarować pozostałą masą. Polać polewą czekoladową.
 
Mniam, wygląda naprawdę kusząco :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń