Mięciutka i puszysta, intensywnie czekoladowa babka czekoladowa na szybko.
SKŁADNIKI:
• 120 g czekolady mlecznej + dodatkowo 50 g na polewę
• 3 łyżki mleka
• 150 g miękkiego masła
• 150 g cukru
• 3 jajka
• 200 g mąki
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1 łyżka kakao
WYKONANIE:
- Czekoladę z mlekiem rozpuścić i ostudzić.
 - Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dodać po 1 jajku, stale ucierając. Na koniec wleć czekoladę i zamieszać.
 - Mąkę, proszek do pieczenia i kakao - wymieszać i dodaję do ciasta. Wszystko dokładnie wymieszać.
 - Ciasto przelewam do wysmarowanej masłem małej tortownicy. Piekę przez około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
 - Upieczoną babkę dekoruję czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
 
Mmm, jaka mocno czekoladowa! :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie. Pychotka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Pyyyyyyyyyyyyyszna.....
OdpowiedzUsuńMniam, wygląda kusząco :)
OdpowiedzUsuń