Zainspirowana blogiem jakpomasle.pl wykonałam te oto przepyszne wafelki. Co tu dużo mówić, szybko się je robi ale jeszcze szybciej znikają w dziwnych okolicznościach...
Polecam z czystym sumieniem!
- pół szklanki mleka
- 200 g masła
- 2 szklanki mleka w proszku
- 1 szklanka cukru
- opakowanie wafli
- orzechy włoskie – u mnie potarte (około pół szklanki ale lepiej dodać więcej)
WYKONANIE:
Mleko zagotować z cukrem, odstawić, dodać masło i rozpuścić. Mleko w proszku wsypać do przestudzonego mleka z masłem. Wymieszać masę i pozostawić do ostygnięcia. Orzechy dodać do masy i wymieszać. Wafle smarować najlepiej przy pomocy silikonowej łopatki. Na wafle położyć deskę i coś ciężkiego. Tak przełożone wafle odstawiamy na noc, rano można swobodnie kroić.
Wygląda niesamowicie! Pamiętam takie wafelki z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńpyszne są!
Usuń