Ciasto dla fanów czekolady. Idealnie kruche ciasto połączone "kremem" z budyniu, przełamane kwaskowatą wiśnią z nutka alkoholu. 
na ciasto:
- 200 g masła
 - 2 jajka
 - 400 g mąki
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 3 łyżki kakao
 - cukier waniliowy
 - 1/2 szklanki cukru
 
dodatkowo:
- Ugotować budyń (standardowo) na mleku + cukier. Odstawić do ostudzenia.
 - Masło pokroić w kostkę, dodać 2 jaja i ugnieść z pozostałymi składnikami na kruche ciasto. Podzielić na 2 części (40% i 60% - wstawić do zamrażarki na godzinę).
 - Zetrzeć na tarce większą część ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
 - Na starte ciasto wyłożyć budyń zmiksowany z likierem oraz wydrylowane wiśnie.
 - Zetrzeć mniejszą część ciasta.
 - Piec około 40 minut.
 
:)
OdpowiedzUsuńProsze podac wielkosc foremki.
OdpowiedzUsuń38x28.
UsuńPowodzenia :)