niedziela, 6 kwietnia 2014

Twarogowe rogaliki

Znacie kogoś kto potrafi oprzeć się rogalikom? Dzięki temu przepisowi który wyszperała moja sis na pewno takiej osoby nie znajdziecie :) Niezwykle proste składniki i efekt "a`la" ciasta francuskiego gotowy. 
Szczerze polecamy!


SKŁADNIKI:

  • 25 dkg sera białego
  • 25 dkg masła
  • 25 dkg mąki
  • dżem/nutella/powidła - na farsz
  • cukier puder - do dekoracji

WYKONANIE:
  1. Ser zmielić z masłem, dodać mąkę i wyrobić.
  2. Rozwałkować cieniutko i wykrawać kwadraty. Na brzeg każdego nałożyć dżem i zawijamy.
  3. Rogale układać na blaszce wysmarowanej tłuszczem lub papierze i piec w 180`C na rumiany kolor. 
  4. Posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz