środa, 9 kwietnia 2014

Czeko babka

Pyszne, bardzo czekoladowe ciasto. Dość wilgotne i pulchne, aromatyczne. Wygląda wspaniale i cały czas intensywnie pachnie czekoladą. Jest proste w przygotowaniu, myślę, że jest super dla fanów czekolady. Idealne pasuje do babeczki gdzieś zasłyszane określenie "aromatoterapia". 


SKŁADNIKI (na dużą keksówkę):

  • 250 g masła - stopić, ostudzić
  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 4 łyżki wiórek kokosowych
WYKONANIE:
  1. Jajka ubić z cukrem na puch, dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładko.
  2. Wlać ciasto do wyłożonej papierem keksówki i piec około 20 minut w 180`C a potem drugie tyle w temp 150`C.

2 komentarze:

  1. Witam,

    chciałabym przedstawić ofertę współpracy. Proszę o wiadomość na kontakt@blog-media.pl

    Pozdrawiam,

    Aneta

    OdpowiedzUsuń