poniedziałek, 24 lutego 2014

Likier kokosowy

Lubimy domowe likiery, ten jest szybki w wykonaniu, lekki, bardzo słodki i delikatny. 
Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kawy, drinków czy nasączania wszelakich kokosowych ciast. Z pewnością będzie smakował żeńskiej części rodziny. 



SKŁADNIKI:

  • 400 ml mleczka kokosowego w puszcze
  • 125 g cukru pudru
  • 100 ml białego rumu
WYKONANIE:
  1. Mleko kokosowe wlać do rondelka, cukier wsypać do mleka. Mieszając podgrzewać mleko do jego rozpuszczenia, zagotować. Odstawić z ognia i ostudzić. 
  2. Do lekko ciepłego mleka dodać rum i dokładnie wymieszać. 
  3. Wlać do butelki i wstawić do lodówki.
  4. Przed użyciem wstrząsnąć ;)

Kokosowo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz