niedziela, 17 listopada 2013

Tort "rafaello"

Dziś wpis specjalny. Przedstawiam przepis na torcik który otrzymałam na 25 urodziny od mojej siostry.
Fantastyczny tort, smakujący podobnie do pralin Rafaello! Biała czekolada, kokos i bita śmietana - to musi być pyszne ;) - spróbujcie sami!



SKŁADNIKI MASY:

  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 2 szklanki mleka
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 opakowania Śnieżki
  • 300 g wiórków kokosowych



WYKONANIE:

  1. Upiec biszkopt z ulubionego przepisu (na tortownicy ok 28 cm)
  2. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i dodać do niej pokruszone tabliczki czekolady. Wymieszać, aż całość się rozpuści i odstawić do przestudzenia.
  3. Śnieżkę zmiksować z mlekiem, dodać wcześniej rozpuszczone galaretki z czekoladą oraz wsypać 200g wiórków kokosowych. Dokładnie wymieszać. 
  4. Masę wylać na biszkopty i wstawić do lodówki na 30 min. Udekorować pozostałymi wiórkami. 

2 komentarze: