środa, 31 lipca 2013

Szampański z arancą

Torcik jest bardzo oryginalny w smaku, lekko kwaskowaty, zimny - niebanalny.
Ładnie się prezentuje i jest rewelacyjny, dlatego bardzo polecam… 
'Aranca' została kupiona w sklepie z niemieckim produktami.



Ciasto:
3 jajka
10 dkg cukru
ubić i dodać:
15 dkg orzechów – mielone
5 dkg czekolady gorzkiej – tarta
Piec na papierze około 30 minut w 180`C. Wystudzić



Wykonanie:
1. Posmarować dżemem brzoskwiniowym i obłożyć brzoskwiniami z puszki.
2. Wymieszać:

  • 1 aranca” marakuja” (fot)
  • 1 mały szampan picollo tropikalny/brzoskwiniowy (około 300 ml)



3. Ubić kremówkę ( ½ litra) z cukrem waniliowym i śmietan-fix, wlać szampan wymieszany z arancą.
4. Wyłożyć masę na brzoskwinie i schładzać 1 dzień.



2 komentarze: