Torcik jest bardzo oryginalny w smaku, lekko kwaskowaty, zimny - niebanalny.
Ładnie się prezentuje i jest rewelacyjny, dlatego bardzo polecam…
'Aranca' została kupiona w sklepie z niemieckim produktami.
Ciasto:
• 3 jajka
• 10 dkg cukru
ubić i dodać:
• 15 dkg orzechów – mielone
• 5 dkg czekolady gorzkiej – tarta
Piec na papierze około 30 minut w 180`C. Wystudzić
Wykonanie:
1. Posmarować dżemem brzoskwiniowym i obłożyć brzoskwiniami z puszki.
2. Wymieszać:
- 1 aranca” marakuja” (fot)
- 1 mały szampan picollo tropikalny/brzoskwiniowy (około 300 ml)
3. Ubić kremówkę ( ½ litra) z cukrem waniliowym i śmietan-fix, wlać szampan wymieszany z arancą.
4. Wyłożyć masę na brzoskwinie i schładzać 1 dzień.
Świetny blog! Jutro jadę szukać tej tajemniczej "aranci" :)
OdpowiedzUsuńZnalazłaś?
Usuń