sobota, 11 maja 2013

CIASTO MAŚLANKOWO-OWOCOWE

Niestety zdjęcia nie oddają uroku tego ciasta. Rozeszło się tak szybko, że do zdjęcia pozostały resztki, ale to chyba najlepsza rekomendacja ;)



SKŁADNIKI:

Ciasto:
1 ½ szklanki maślanki
1 ½ szklanki cukru
3 ¾ szklanki maki
4-5 jajek
4 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
¾ szklanki oleju
1 ½ opakowania cukru waniliowego

Kruszonka:
150g masła
Cukier 
Mąka

Owoce lub dżem (u mnie 2 różne dżemy)

WYKONANIE:

Składniki na cisto zmiksować. Wyłożyć owoce/dżem. Posypać kruszonką (mąki i cukru na ‘’oko’’ – połączone ale bardzo kruche). Piec 50 minut w temperaturze około 180`C.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz