Niestety zdjęcia nie oddają uroku tego ciasta. Rozeszło się tak szybko, że do zdjęcia pozostały resztki, ale to chyba najlepsza rekomendacja ;)
SKŁADNIKI:
Ciasto:
• 1 ½ szklanki maślanki
• 1 ½ szklanki cukru
• 3 ¾ szklanki maki
• 4-5 jajek
• 4 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
• ¾ szklanki oleju
• 1 ½ opakowania cukru waniliowego
Kruszonka:
• 150g masła
• Cukier
• Mąka
• Owoce lub dżem (u mnie 2 różne dżemy)
WYKONANIE:
Składniki na cisto zmiksować. Wyłożyć owoce/dżem. Posypać kruszonką (mąki i cukru na ‘’oko’’ – połączone ale bardzo kruche). Piec 50 minut w temperaturze około 180`C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz