Wiosenna kwaskowata masa do wafli. Bardzo szybko możemy ją wykonać - w parę chwil pyszny deser jest gotowy. Smacznego!
- 1 kostka miękkiego masła
 - 1/2 szklanki cukru pudru
 - sok z 3/4 cytryny
 - pół słoika kwaśnej marmolady wieloowocowej
 
WYKONANIE:
- Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Powoli dodać sok.
 - Przekładać:
 
- wafel
 - masa
 - wafel
 - dżem
 - wafel
 
do wyczerpania zapasów.
UWAGA! Najlepiej na górę położyć deseczkę i obciążyć ciężarkiem (z powodzeniem może to być np. 3 kg mąki) przez parę godzin – wtedy ładnie się wszystko sklei :) 
Pycha;)
OdpowiedzUsuń
Usuń:)
Cytrynowe, mniam:)
OdpowiedzUsuńpyszotka :)
Usuń