czwartek, 24 stycznia 2013

Owsiane ciasteczka z bakaliami

Ciasteczka idealne! Są to obłędne w smaku, pożywne, chrupiące, z mnóstwem bakalii. Jak większość ciasteczek, znikają w zastraszająco szybkim tempie. Idealnie sprawdzają się na drugie śniadanie.



SKŁADNIKI:

  • 1 1/3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka małych płatków owsianych
  • 1 szklanka bakalii (dynia, migdały, rodzynki, orzechy)
  • 200 g masła
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

WYKONANIE:
Masło zmiksować z cukrem i proszkiem, dodać pozostałe składniki. Lepić kulki i lekko je spłaszczać na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec około 15 minut w 170`C.



1 komentarz:

  1. Jeszcze tylko mąka razowa i będą jeszcze zdrowsze i przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń