Czekoladowe serducha, idealnie kruche, maślane i mocno waniliowe. Polecam Wam bardzo, bo to jedne z najlepszych kruchych ciasteczek jakie jadłam.
SKŁADNIKI:
- 120 g mąki pszennej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 100 g masła
- 50 g cukru z cukrem waniliowym
- 2 kopiaste łyżki wiórek czekoladowych
WYKONANIE:
Wszystkie składniki zmiksować i włożyć do lodówki na około 30 minut. Ciasto rozwałkować i wycinać serca. Układać ciasteczka na blasze wyłożonej pergaminem, piec około 10 minut w 170`C. Wystudzić na kratce.
Wyglądają pysznie, zapiszę przepis i mam nadzieję kiedyś go wypróbować, bo zapowiada się ciekawie ;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawie, a do tego: szybko, sprawnie i pysznie.
UsuńProponuję od razu piec z 2 porcji.
pysznie wyglądają :) przydadza sie na walentynki ;)
OdpowiedzUsuńSą pyszne. Polecam.
UsuńPozdrawiam
muszą być bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńoj są są ;)
UsuńPozdrawiam
Smakowicie wyglądają :) Zapraszam do zgłoszenia ich do konkursu: http://kulinarne-rozkosze.blogspot.com/2013/01/konkurs-urodzinowy.html
OdpowiedzUsuńCiasteczka bardzo ładnie wyglądają,mam zamiar trochę pokombinować z przepisem i powiedzieć co mi wyszło :P
OdpowiedzUsuńProszę koniecznie o informacje ;)
Usuń