środa, 23 stycznia 2013

Kruche serduszka z czekoladą

Czekoladowe serducha, idealnie kruche, maślane i mocno waniliowe. Polecam Wam bardzo, bo to jedne z najlepszych kruchych ciasteczek jakie jadłam.


SKŁADNIKI:
  • 120 g mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 100 g masła
  • 50 g cukru z cukrem waniliowym
  • 2 kopiaste łyżki wiórek czekoladowych
WYKONANIE:
Wszystkie składniki zmiksować i włożyć do lodówki na około 30 minut. Ciasto rozwałkować i wycinać serca. Układać ciasteczka na blasze wyłożonej pergaminem, piec około 10 minut  w 170`C. Wystudzić na kratce.


9 komentarzy:

  1. Wyglądają pysznie, zapiszę przepis i mam nadzieję kiedyś go wypróbować, bo zapowiada się ciekawie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo ciekawie, a do tego: szybko, sprawnie i pysznie.
      Proponuję od razu piec z 2 porcji.

      Usuń
  2. pysznie wyglądają :) przydadza sie na walentynki ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smakowicie wyglądają :) Zapraszam do zgłoszenia ich do konkursu: http://kulinarne-rozkosze.blogspot.com/2013/01/konkurs-urodzinowy.html

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciasteczka bardzo ładnie wyglądają,mam zamiar trochę pokombinować z przepisem i powiedzieć co mi wyszło :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę koniecznie o informacje ;)

      Usuń