Ciasto powstało bardzo spontanicznie bez jakiegokolwiek przepisu.
Była sobie wielka beza którą upiekła mama żeby przetworzyć białka. Chcieliśmy zrobić do niej krem kawowy ale było by banalnie jak zwykle... Przeglądając Wasze blogi już dawno zwróciłam uwagę na kremy z serkiem mascarpone i teraz nadeszła świetna okazja by taki krem przetestować. Powiem jedno REWELACJA !!!
SKŁADNIKI:
- beza z 8 białek upieczona wg. ulubionego przepisu na dużej blaszce
- 500 gram serka mascarpone
- 150 ml śmietany 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- sok z 1/3 cytryny
WYKONANIE:
Pycha, pycha!! Ohh gdybym tylko miala dobry piekarnik :)
OdpowiedzUsuńWitaj Lucynko
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na krem do bezy. Zrobię na pewno.
Pozdrawiam serdecznie.
Sąsiadka
Witam,
Usuńkrem jest naprawdę rewelacyjny, to nasze odkrycie. Już myślimy nad jego kolejnym zastosowaniem.
Pozdrawiam ciepło. L
Witam,
Usuńproszę napisać jak zrobić dobrą beze...
pozdr. iza milke
Postaram się wszystko dokładnie spisać i odpowiem recepturą "lada dzień"
UsuńRównież pozdrawiam.
Odkrycie super,nic tylko cukiernie otwierać:),wygląda pysznie:)D.
OdpowiedzUsuńSzukam inwestora ;))
UsuńBardzo dobry jest biszkopt z masą mascarpone i galaretką
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł postaram się zrealizować.
UsuńPozdrawiam L.
Taki krem od lat robie do tiramisu wiec to zadne odkrycie, ale dobry pomysl zeby go wykorzystac do bezy, wlasnie szukalam czegos innego niz ten oklepany kawowy, czekoladowy czy waniliowy itp.
OdpowiedzUsuń