poniedziałek, 10 września 2012

Gofry Gabi

Przepis otrzymałam od Gabrysi dobrych parę lat temu :) Są to najlepsze gofry jakie robiłam: chrupiące, bez zakalca, ze złotą skórką - jedyne do których zawsze wracam. 100% gwarancji, 100% powodzenia !


SKŁADNIKI na około 20 sztuk:

  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250g margaryny - stopić

WYKONANIE:

Jajka ubić z cukrami na puszystą pianę, dodać przesiane mąki z proszkiem oraz tłuszcz. Wymieszać. Piec w dobrze rozgrzanej tortownicy. Studzić na kratce.


3 komentarze:

  1. Mój problem z goframi- nigdy nie są dość chrupiące ; ) Wypróbuję Twój przepis w weekend, może to właśnie on !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę spróbować :) Cały sekret tkwi w dobrym przepisie (te z szklanką mleka w składzie zawsze wychodzą z zakalcem)i dobrze rozgrzanej gofrownicy. POWODZENIA !!!

      Usuń
  2. Lucynko piękne gofry :) wyszły idealnie :)

    OdpowiedzUsuń