Przepis otrzymałam od Gabrysi dobrych parę lat temu :) Są to najlepsze gofry jakie robiłam: chrupiące, bez zakalca, ze złotą skórką - jedyne do których zawsze wracam. 100% gwarancji, 100% powodzenia !
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 250g margaryny - stopić
WYKONANIE:
Jajka ubić z cukrami na puszystą pianę, dodać przesiane mąki z proszkiem oraz tłuszcz. Wymieszać. Piec w dobrze rozgrzanej tortownicy. Studzić na kratce.
Mój problem z goframi- nigdy nie są dość chrupiące ; ) Wypróbuję Twój przepis w weekend, może to właśnie on !
OdpowiedzUsuńProszę spróbować :) Cały sekret tkwi w dobrym przepisie (te z szklanką mleka w składzie zawsze wychodzą z zakalcem)i dobrze rozgrzanej gofrownicy. POWODZENIA !!!
UsuńLucynko piękne gofry :) wyszły idealnie :)
OdpowiedzUsuń