wtorek, 18 sierpnia 2015

Ciasto z bananami

Smaczne ciasto które składa się z ciemnego biszkoptu, pysznej, czekoladowej masy pokrywającej kawałki bananów i bitej śmietany. Masa czekoladowa jest oryginalna w smaku, mocno czekoladowa.


SKŁADNIKI:
  • kakaowy biszkopt - wg. ulubionego przepisu
  • 1,5 kg bananów
  • 2 czekolady mleczne (200 g)
  • 1 czekolada gorzka (100 g)
  • 1 kubek kwaśnej śmietany 18%
  • 0,5 litra śmietany kremówki 30%
  • śmietan fix

WYKONANIE:
  1. Przygotować biszkopt.
  2. Czekolady posiekać na małe kawałki - stopić w kąpieli wodnej i połączyć z kwaśną śmietaną.
  3. Masę wylać na biszkopt.
  4. Banany obrać i  pokroić na plasterki. Banany ułożyć na masie.
  5. Pozostawić w chłodnym miejscu do ostygnięcia.
  6. Ubić kremówkę z dodatkiem śmietan fix`u i wyłożyć na masę
  7. Schłodzić ciasto.

1 komentarz:

  1. Czekolada i banan to idealne połączenie. Ciasto na pewno pyszne.

    OdpowiedzUsuń