Pyszne, migdałowe, cudownie pachnące kuleczki.
Migdały są bogate w białko, składniki mineralne, cukry i witaminy.
SKŁADNIKI:
- 1 jajko
- 150 g mielonych migdałów
- 60 g cukru pudru
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 40 g mąki krupczatki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka masła
- cukier puder do obtoczenia
WYKONANIE:
- Jajko ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać sok z cytryny, migdały, mąkę, masło i wszystko wymieszać.
- Masę włożyć na chwilę do lodówki.
- Piekarnik nagrzać do ok. 160 `C.
- Ciasto formować łyżeczką w małe kulki i obtoczyć je w cukrze pudrze.
- Układać ciastka na blasze z zachowaniem odstępów, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec około 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz