wtorek, 21 kwietnia 2015

Ciasteczka migdałowe

Pyszne, migdałowe, cudownie pachnące kuleczki. 
Migdały są bogate w białko, składniki mineralne, cukry i witaminy. 

SKŁADNIKI:
  • 1 jajko
  • 150 g mielonych migdałów
  • 60 g cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 40 g mąki krupczatki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka masła
  • cukier puder do obtoczenia 
WYKONANIE:
  1. Jajko ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać sok z cytryny, migdały, mąkę, masło i wszystko wymieszać.
  2. Masę włożyć na chwilę do lodówki.
  3. Piekarnik nagrzać do ok. 160 `C.
  4. Ciasto formować łyżeczką w małe kulki i obtoczyć je w cukrze pudrze. 
  5. Układać ciastka na blasze z zachowaniem odstępów, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piec około 15 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz