Miękkie, uzależniające, puszyste z fantastycznym nadzieniem z cukierków - krówek. Ten przepis kusi prostotą i smakiem. Przepis pochodzi z fantastycznej książki "Babeczki i muffiny". 
SKŁADNIKI na 12 sztuk:
- 2 jajka
 - 200 g mąki
 - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 85 g masła
 - 150 g cukru (może być brązowy)
 - 60 ml mleka
 - 6 cukierków KRÓWKI
 
na polewę: trochę masy krówkowej zmiksowanej z łyżką masła
WYKONANIE:
- Mąkę, proszek przesiać przez sito.
 - Masło utrzeć z cukrem na kremową masę. Dodawać jajka i partiami przygotowaną mąkę z proszkiem naprzemiennie z mlekiem.
 - Napełnić foremki do 1/3 wysokości włożyć do każdej babeczki pół krówki, przykryć resztą ciasta.
 - Piec w 170`C przez około 15-20 minut.
 - Udekorować polewą.
 
Mniam, to zdecydowanie coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuń