Wspaniały sernik z nutą czekolady, idealny na jesień. 
To jeden z najlepszych serników: ciężki, intensywny, wilgotny. 
na ciasto:
- 10 dkg czekolady
 - 15 dkg masła
 - 2/3 szklanki cukru
 - 3 szklanki mąki
 - 3 jajka
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 
- 1 kg twarogu
 - 5 jajek
 - 10 dkg masła
 - 1 szklanka cukru
 - 1/2 opakowania budyniu śmietankowego
 
- Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodać czekoladę, cukier, mąkę jajka i proszek. Zagnieść ciasto, rozdzielić na 2 części. Zawinąć w folię i schłodzić min. 30 minut.
 - Przygotować masę. Zmielić twaróg. Żółtka utrzeć z masłem, serem i budyniem. Dodać pianę ubitą z białek. Wymieszać.
 - Zetrzeć 1 kulę ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyłożyć masę serową. Zetrzeć 2 część ciasta.
 - Piec około 60 minut w temp. 180`C.
 
Wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńi tak też smakował :)
Usuńklasyk, ale jaki pyszny :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńAż ślinka cieknie! :)
OdpowiedzUsuńbył rewelacyjny :)
UsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda po prostu cudownie :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń