poniedziałek, 17 marca 2014

Pralinki kokosowe

Błyskawiczne domowe pralinki kokosowe polane czekoladą. Smakiem przypominają popularne batoniki. 
Znikają z lodówki w mgnieniu oka ;) 


SKŁADNIKI:

  • 20 dkg kokosu 
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 70 g masła
  • 70 g cukru pudru
  • 1,5 tabliczki czekolady

WYKONANIE:
  1. Podgrzać masło i śmietankę. Nie gotować.
  2. Do miski wsypać kokos i cukier, wlać masło z śmietanką. Wymieszać.
  3. Odczekać chwilkę. Formować pralinki, układać do pojemniczka i odstawić do lodówki na min. 30 minut.
  4. Roztopić czekoladę, polać kuleczki lub całkowicie zanurzyć w czekoladzie. Ponownie schłodzić.

3 komentarze:

  1. Takie lubię najbardziej. Szybkie, pyszne. Po prostu niebo w gębie :):D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bardzo smakowicie, pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń