Błyskawiczne domowe pralinki kokosowe polane czekoladą. Smakiem przypominają popularne batoniki.
Znikają z lodówki w mgnieniu oka ;)
SKŁADNIKI:
- 20 dkg kokosu
- 100 ml śmietanki 30%
- 70 g masła
- 70 g cukru pudru
- 1,5 tabliczki czekolady
WYKONANIE:
- Podgrzać masło i śmietankę. Nie gotować.
- Do miski wsypać kokos i cukier, wlać masło z śmietanką. Wymieszać.
- Odczekać chwilkę. Formować pralinki, układać do pojemniczka i odstawić do lodówki na min. 30 minut.
- Roztopić czekoladę, polać kuleczki lub całkowicie zanurzyć w czekoladzie. Ponownie schłodzić.
Takie lubię najbardziej. Szybkie, pyszne. Po prostu niebo w gębie :):D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
UsuńWyglądają bardzo smakowicie, pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuń