Przepis pochodzi z bloga Lekki brzusio, zabawa z ciastem jest przyjemnością dzięki idealnej konsystencji. Ciasteczka są chrupiące i bardzo maślane o wyczuwalnym aromacie miodu i przypraw.
Cytując za oryginałem:
SKŁADNIKI:
- 250 g mąki pszennej
 - 90 g cukru pudru
 - 2 łyżki płynnego miodu
 - 125 g zimnego masła
 - 1 jajko
 - 1 łyżka przypraw korzennych
 
WYKONANIE:
- Wszystkie składniki umieścić w jednym naczyniu i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na godzinę.
 - Ciasto wyjąć i rozwałkować na grubość ok 4 mm podsypując mąką. Wycinać ciasteczka i przełożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia. Odcisnąć stempelki.
 - Piec 10-12 minut w 200 stopniach. Do zarumienia brzegów.
 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz