Przepis pochodzi z bloga Lekki brzusio, zabawa z ciastem jest przyjemnością dzięki idealnej konsystencji. Ciasteczka są chrupiące i bardzo maślane o wyczuwalnym aromacie miodu i przypraw.
Cytując za oryginałem:
SKŁADNIKI:
- 250 g mąki pszennej
- 90 g cukru pudru
- 2 łyżki płynnego miodu
- 125 g zimnego masła
- 1 jajko
- 1 łyżka przypraw korzennych
WYKONANIE:
- Wszystkie składniki umieścić w jednym naczyniu i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na godzinę.
- Ciasto wyjąć i rozwałkować na grubość ok 4 mm podsypując mąką. Wycinać ciasteczka i przełożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia. Odcisnąć stempelki.
- Piec 10-12 minut w 200 stopniach. Do zarumienia brzegów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz