Ciasteczka te są bardzo popularne ale rzadko je piekę.
Delikatnie kokosowe, smaczne, lekko chrupiące i ciągnące w środku, naprawdę bardzo maślane.
Delikatnie kokosowe, smaczne, lekko chrupiące i ciągnące w środku, naprawdę bardzo maślane.
Polecam te z marmoladą ale wiem, że inni wykonują je z nuttelą czy pastą orzechową.
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie kleiku ryżowego
- 250 g masła
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
- 4 łyżki wiórek kokosowych
- cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- marmolada
WYKONANIE:
- Wszystkie składniki zagnieść.
- Małą łyżeczką nabierać ciasto i formować kulki - tworząc w środku dołki i napełniać je marmoladą.
- Piec w 160 stopniach na złoto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz