sobota, 28 września 2013

Ciasteczka z kleiku ryżowego

Ciasteczka te są bardzo popularne ale rzadko je piekę.
Delikatnie kokosowe, smaczne, lekko chrupiące i ciągnące w środku, naprawdę bardzo maślane. 
Polecam te z marmoladą ale wiem, że inni wykonują je z nuttelą czy pastą orzechową.



SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie kleiku ryżowego
  • 250 g masła
  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 4 łyżki wiórek kokosowych
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • marmolada

WYKONANIE:

  1. Wszystkie składniki zagnieść.
  2. Małą łyżeczką nabierać ciasto i formować kulki - tworząc w środku dołki i napełniać je marmoladą.
  3. Piec w 160 stopniach na złoto.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz