Najlepsza na świecie szarlotka, może z nią konkurować tylko ta z budyniem! Nieziemsko pyszna: na kruchym cieście znajdziemy mnóstwo jabłek, pianę oraz posypkę.
Zagnieść:
• 3 szklanki krupczatki
• 5 łyżek cukru
• cukier waniliowy
• 1 kostka margaryny
• 5 żółtek
• 3 łyżki śmietany
• 2 łyżeczki proszku
Podzielić na 2 części (mniejsza i większa). Większą część wyłożyć do wysypanej formy, wyłożyć jabłka.
Ubić:5 białek i 1 szklankę cukru, dodać 1 budyń - wymieszać. Wyłożyć bezę na jabłka, mniejszą część wykorzystać na posypkę. Piec do suchego patyka w 170`C.
Witaj Droga Sąsiadeczko
OdpowiedzUsuńSzarlotka wygląda znakomicie. Mam jednak pytanie dotyczące Sernika na bogato. Na jakiej blaszce go upiec?
Pozdrawiam serdecznie.
Basia S.
Witam serdecznie,
Usuńnasza "sernikówka" ma 38 cm na 24 cm.
Pozdrawiam :)
Dzięki wielkie Sąsiadeczko.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Basia S>