Najłatwiejsze ciasto z jabłkami które zawsze się udaje.
Składniki:
- 6 jajek
- mąka pszenna
- cukier
- 3/4 kostki margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- jabłka
Wykonanie:
- Jajka (w skorupkach) zważyć. Tyle ile ważyły jajka odważyć mąki i tyle samo cukru.
- Margarynę rozetrzeć mikserem, wciąż ucierając wsypywać cukier, potem dodawać po jednym jajku, na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. dokładnie wymieszać łyżką, najlepiej drewnianą.
- Ciasto wyłożyć do prostokątnej blachy, w poukładać obrane jabłka pokrojone w krążki.
- Wstawić do na grzanego piekarnika i piec w 180ºC przez ok. 50 minut.
- Posypać cukrem pomieszanym z cynamonem.
Wyśmienite :D Dziękuję za przepis
OdpowiedzUsuń