Najłatwiejsze ciasto z jabłkami które zawsze się udaje. 
Składniki:
- 6 jajek
 - mąka pszenna
 - cukier
 - 3/4 kostki margaryny
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - jabłka
 
Wykonanie:
- Jajka (w skorupkach) zważyć. Tyle ile ważyły jajka odważyć mąki i tyle samo cukru.
 - Margarynę rozetrzeć mikserem, wciąż ucierając wsypywać cukier, potem dodawać po jednym jajku, na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. dokładnie wymieszać łyżką, najlepiej drewnianą.
 - Ciasto wyłożyć do prostokątnej blachy, w poukładać obrane jabłka pokrojone w krążki.
 - Wstawić do na grzanego piekarnika i piec w 180ºC przez ok. 50 minut.
 - Posypać cukrem pomieszanym z cynamonem.
 
Wyśmienite :D Dziękuję za przepis
OdpowiedzUsuń