Czy istnieje ciasto drożdżowe które robi się samo??
Oczywiście! Oto przedstawiam puszyste, wilgotne, lekkie ciasto i to w dodatku bez pracy przy wyrabianiu! IDEAŁ
SKŁADNIKI:
Na ciasto:
• 4 jajka
• 1 szklanka cukru
• 1 szklanka oleju
• 4 ½ szklanka mąki
• 1 szklanka mleka
• 1 cukier waniliowy
Na kruszonkę:
• ½ kostki masła – stopić
• 185g mąki
• 100g cukru
• 1 opakowanie cukru waniliowego
WYKONANIE:
Do dużego naczynia wlać mleko, dodać: drożdże, jajka, cukry, olej – wymieszać. Dodać przesianą mąkę (tak aby nie powstał kopiec – rozprowadzić do równej powierzchni). Odstawić na 2 godziny. Wymieszać. Wylać do blachy 23x35, wyłożyć owoce i posypać kruszonką. Piec w 180`C do suchego patyka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz