Chciałam się podzielić ekspresowym przepisem na ciasto czekoladowe. Ciacho to coś między Brownie a murzynkiem. Jest wilgotne ale nie ciężkie, a przepis prosty.
Polecam !
SKŁADNIKI:
Wymieszać na sucho:
- 1,5 szklanki cukru
- 2,5 szklanki mąki
- 4 łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki cynamonu
Wymieszać na mokro:
- 2 szklanki maślanki
- 2 łyżeczki sody
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ponadto:
- 250g masła – roztopić
- 2 jajka
WYKONANIE:
Gdy mokra mieszanka urośnie dodać: suchą mieszankę, ostudzony tłuszcz i jajka – wymieszać i piec do suchego patyka w 170`C na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wygląda totalnie czekoladowo:)
OdpowiedzUsuń;) mega czekoladowe!
UsuńAż ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńsame zalety :)
OdpowiedzUsuńoj tak !
UsuńAle ciacho!
OdpowiedzUsuńWilgotne,maksymalnie czekoladowe.
Mniammmm...
Dzięki, pozdrawiam :)
UsuńPysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńi smakuje :D
Usuńniam, czekoladowe. Szybkie. Same atuty!
OdpowiedzUsuńMiło mi - wypróbuj koniecznie, 10 minutek roboty a nie pożałujesz na pewno!
Usuńdzięki ;)
OdpowiedzUsuńWitaj Pyszna Sąsiadeczko
OdpowiedzUsuńW ubiegłym tygodniu piekłam Brownie. Było pyszne. W czwartek będę po raz pierwszy piekła Brownie z serem i wiśniami. Zobaczymy czy będzie takie smaczne jak wygląda. W razie czego prześlę przepis. Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Również witam,
Usuńchętnie przygarnę każdy przepis i ochoczo go przetestuję.
Pozdrawiam lekko wiosennie.